New Profesional Consult 930 x 122

drepturi

Drepturi noi pentru Poliția Locală!

Drepturi noi pentru Poliția Locală!

Citiți și: Decizie istorică! Toată lumea e vizată!

Autovehiculele poliției locale, precum și cele ale SIE și STS, vor avea dreptul să utilizeze semnalele speciale de avertizare luminoasă, de culoare albastră, care obligă participanții la trafic să acorde prioritate de trecere, fiind echipate prin lege și cu mijloace speciale sonore de avertizare.

Totodată, polițiștii locali vor avea dreptul să constate contravenții și să aplice sancțiuni pentru încălcarea normelor rutiere și în cazul conducătorilor de trotinete electrice.

Citiți și: Hoațele care au furat ziua, în amiaza mare, și-au primit pedeapsa

Noile prevederi au fost introduse prin două proiecte legislative adoptate de senatori și care vor fi transmise acum deputaților pentru dezbatere și vot final.

În prezent, în domeniul circulației pe drumurile publice, Poliția Locală constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, bicicliști, conducători de mopede și vehicule cu tracțiune animală.

Printre altele, poliția locală mai constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor și accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar.

În ultimii 5 ani, în România, 20 de persoane au decedat ca urmare a nerespectării regulilor rutiere de către conducătorii de trotinete electrice, care au fost și principalii vinovați pentru rănirea gravă a 373 de persoane și rănirea ușoară a altor 2.363 de persoane.

Autorii proiectului justifică măsura propusă prin pericolul Ia care sunt expuși în special pietonii precum și prin numărul mare al accidentelor rutiere produse din cauza utilizării trotinetelor electrice, ca urmare a nerespectării normelor legale.

Inițiatorii arată că este necesară modificarea legii poliției locale prin adăugarea atribuției de constatare și aplicare a sancțiunilor contravenționale în domeniul trotinetelor.

Ca urmare, potrivit proiectului, poliția locală ”constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, bicicliști, conducători de mopede, trotinete electrice și vehicule cu tracțiune animală”.

Detalii, AICI.

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Eleonora spune:

    Poate cei de la poliția locală văd și cazanele auto parcate în fața vilei de pe strada Eugen Lovinescu din Trivale, pe colț cu străduța unde funcționează grădinița, acestea blocând accesul pe trotuar și pe trecerea de pietoni din locul respectiv, mulți părinți fiind nevoiți să traverseze cu copiii prin loc nepermis!Și poate îl întreabă cineva pe cel care aduce mașinile dacă plătește vreo taxă la stat de atâția ani de când face acest lucru, adică de când face comerț cu mașini! Vă mulțumesc!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90