930×122 CAPRA 5

denivelări

DRUMURILE GROAZEI ÎN ARGEŞ

Drumurile groazei în Argeş. Conform unor calcule, dacă s-ar pune la un loc toate gropile de pe drumurile din România, ar rezulta un crater cu o suprafaţă egală cu cea a 133 de terenuri de fotbal.

Citiți și: Pe aceste drumuri se lucrează! Șoferi, fiți foarte atenți

Anul acesta, însă, bugetul alocat pentru astfel de lucrări e la jumătate şi e cel mai mic din ultimii patru ani. Vorbim doar despre drumurile naţionale.

În Argeş, astfel de drumuri cu probleme sunt destule. Începând cu Transfăgărăşanul brăzdat de gropi şi plin de denivelări provocate în special de camioanele care cară lemne peste tonajul maxim impus, continuând cu drumul Curtea de Argeş – Câmpulung Muscel, cu drumul Curtea de Argeş – Râmnicu Vâlcea şi până la drumurile din sudul judeţului care arată ca după război, arterele naţionale din judeţul Argeş sunt în suferinţă.

Citiți și: Probleme pe mai multe drumuri! Lucrări, restricții și carosabil umed

La craterele de pe drumurile naţionale se adaugă şi cele de pe drumurile judeţene, şi acestea fiind afectate de-a lungul anilor de lipsa alocărilor bugetare de la Consiliul Judeţean. Cât despre drumurile locale, acestea sunt praf în multe situaţii, autorităţile locale stând mai mereu cu mâna întinsă la „judeţ” sau la centru pentru a obţine bani, bugetele locale fiind insuficiente.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3