New Profesional Consult 930 x 122

obligații

E obligatoriu! Schimbare la transportul în comun

E obligatoriu! Schimbare la transportul în comun

Citiți și: Vești bune! Este oficial: elevii primesc bani!

Un proiect de ordin al ANPC obligă operatorii de transport public să ofere informații clare cu privire la accesul persoanelor cu dizabilități în mijloacele de transport.

Aceștia vor trebui să amplaseze indicații vizuale, audio și tactile pentru ghidarea pasagerilor cu dizabilități atât în mijloacele de transport, cât și în stații sau pe peroane.

Citiți și: Decizie dură privind transportul în comun! Șoferii sunt obligați

Operatorii economici vor trebui să ofere inclusiv contractele sau documentele de informare în alfabetul Braille.

Conform documentului, transportatorii trebuie să furnizeze informații clare cu privire la accesul persoanelor cu dizabilități în mijloacele de transport și în spațiile aferente.

Informațiile trebuie să fie disponibile pe toate ușile de acces ale mijloacelor de transport destinate acestor persoane, prin intermediul autocolantelor, semnalelor luminoase și mesajelor audio, pentru a ghida persoanele cu dizabilități în privința locurilor de urcare și coborâre, momentul deschiderii și închiderii ușilor, precum și denumirea stațiilor.

E obligatoriu! Schimbare la transportul în comun

De asemenea, operatorii de transport public trebuie să amplaseze marcaje speciale și panouri informative la peroane, refugii și stații, pentru a indica locul ușii dedicate accesului persoanelor cu dizabilități și pentru a oferi instrucțiuni privind modalitatea de preluare a acestora.

Operatorii trebuie să afișeze procedura de urcare și coborâre a persoanelor cu dizabilități și să asigure ca șoferii să informeze persoanele cu dizabilități cu privire la stația de coborâre și modul în care acestea vor fi ajutate. Informațiile trebuie să fie accesibile și persoanelor nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere, inclusiv prin utilizarea alfabetului Braille.

Operatorii de transport public trebuie să ofere persoanelor nevăzătoare comunicări, informații și avertizări în format audio sau Braille.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90