SMART KIDS 930X122

dumitru tudosoiu

E OFICIAL! ARGEȘ: ANUNȚ ALARMANT PENTRU ELEVI ȘI PROFESORI

Argeș: Anunț alarmant pentru elevi și profesori. Inspectorul şcolar general al judeţului Argeş, Dumitru Tudosoiu (foto), a făcut astăzi, în conferință de presă, o prezentare a stadiului pregătirilor înainte de începerea noului an şcolar.

Citiți și: Exclusiv. Panică la „Casa Albă”, azi noapte, clădirea de 8.5 mil € din Centru Piteștiului

Tudosoiu a promis că toate problemele pe linie de autorizare sanitară a unităților de învățământ preuniversitar din Argeș vor fi remediate până pe 11 septembrie 2017.

Nerezolvată va rămâne, însă, vechea problemă a autorizaţiilor de securitate la incendiu. Situația este îngrijorătoare.

Citiți și: A ars până la temelie! Flăcările violente s-au extins!

„Din 504 clădiri, 201 nu au autorizaţie de securitate la incendiu (n.r. – adică aproape 40%!).

Există mai multe motive. Cele mai importante: pe de-o parte, în județ, pe astfel de probleme, există doar doi experţi la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), dintre care unul este la pensie şi lucrează part-time, iar pe de alta avem şcoli reabilitate cu bani europeni la care nu se pot investi fonduri locale vreme de 5 ani, în caz contrar fiind nevoiți să returnăm fondurile europene obţinute.”, a afirmat inspectorul şcolar general al judeţului Argeş.

Chestionat de jurnaliști, ministrul Educației, Liviu Pop, declara recent că „în nicio școală neautorizată nu ar trebui să lăsăm copiii.”

Amintim că obținerea autorizației de securitate la incendiu intră în responsabilitatea administrațiilor locale, a primăriilor.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3