930 x122 grota rece

ministrul muncii

E oficial! Ce se întâmplă cu pensiile românilor

E oficial! Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Citiți și: Premierul Ciolacu: ,,Simona Bucura-Oprescu va rămâne în istoria Guvernului României!”

Noul Ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu a anunțat oficial că pensiile românilor vor crește.

Potrivit Antena3 CNN, oficialul a declarat că majorarea pensiei minime va fi semnificativă, însă nu a precizat de când românii vor primi mai mulți bani.

Citiți și: Anunțul momentului! Venituri cu 80% mai mari pentru aceste persoane

Ministrul declară că se dorește ca noua lege a pensiilor să fie adoptată cât mai curând, chiar înainte de 1 ianuarie 2024.

Vor fi majorate și celelalte pensii, însă având în vedere că deja a avut loc o creștere de la 1 ianuarie, ministrul nu a putut preciza dacă o nouă mărire se va face tot în acest an.

E oficial! Ce se întâmplă cu pensiile românilor

În noua lege se va pleca de la ideea creșterii pensiei minime.

Se va crește punctul de pensie de la 1785 la o valoare care va fi comunicată după ce vor fi gata toate studiile de impact făcute de cei de la Banca Mondială, conform declarației Ministrului Muncii.

Procedurile pentru mărirea pensiilor au fost deja demarate.

Urmează o întâlnire cu Comisia Europeană care are ca scop încercarea accelerării procesului astfel încât până la sfârșitul anului să fie gata noua lege a pensiilor.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3