930X122 MAIA

competiție internațională

Echipa de robotică de la „Zinca” merge să cucerească Statele Unite! Mult succes

Echipa de robotică de la „Zinca” merge să cucerească Statele Unite! Mult succes

Citiți și: Șansă uriașă pentru elevii de liceu! Un an în SUA!

Echipele de robotică ale Colegiului National „Zinca Golescu” Pitești vor participa din nou la competiții internaționale de prestigiu!

Echipa de robotică ”TehnoZ” a Colegiului Național  „Zinca Golescu” Pitești a fost selectată și invitată să participe la competiția internațională ”Chicago Robotics Invitational”.

Citiți și: Echipele de robotică de la „Zinca Golescu”, din nou la înălțime!

Va avea loc în perioada 19 – 21 iulie 2024 în Chicago, Illinois, Statele Unite ale Americii.

Este una dintre cele mai respectate competiții de robotică la nivel internațional.

Și care reunește echipe de liceu din întreaga lume și le oferă oportunitatea de a-și demonstra abilitățile în inginerie, programare și colaborare

Reprezentanții colegiului mai anunță și că echipa formată din 15 elevi și un cadru didactic mentor din cadrul unității de învățământ va reprezenta anul acesta România la Olimpiada de robotică First Global.

Acest important eveniment reunește 192 de țări cu echipe formate din elevi.

Va avea loc în Grecia, orașul Atena. Este programat între 26-29 septembrie 2024.

Olimpiada presupune derularea pe parcursul a 3 zile de competiție a mai multor meciuri de roboți telecomandați pe teren, meciuri în care echipe din diverse țări trebuie să lucreze împreună în alianță, pentru a avea un punctaj cât mai mare.

Echipa de robotică de la „Zinca” merge să cucerească Statele Unite! Mult succes

Echipa reprezentativă a României, ROMÂNIA ROBOTICS TEAM, a fost aleasă din cele aproximativ 200 de echipe de robotică românești.

Pe baza performanțelor dobândite în competițiile din România, precum și la Campionatul Mondial de Robotică First Championship – Houston SUA 2023.

„Pentru echipa de robotică a Colegiului Național ”Zinca Golescu” Pitești, participarea la aceaste competiții înseamnă recunoașterea efortului depus.

A talentului și inteligenței dovedite.

Dar și reprezentarea cu mândrie și responsabilitate a României, a județului Argeș și a performanțelor colegiului nostru în domeniul roboticii la nivel internațional.

Vă dorim mult succes în competițiile pe care le aveți de desfășurat.

Și vă asigurăm de aprecierea, încrederea și prețuirea noastră, a tuturor celor care vă cunosc și vă recunosc meritele!”, transmite directoarea de la „Zinca”, Silvia Marinescu.

555×222 grota rece
570 X 90 CAPRA 3