New Profesional Consult 930 x 122

pompa-benzina

6 lei litrul de benzina?

Pretul carburantilor a inceput sa devina un motiv de ingrijorare pentru toata lumea. Din cauza accizelor mai mari si a intelegerilor paguboase pentru populatie facute intre companii, carburantii pur si simplu par sa fi intrat pe un curs ascendent pe care nu se stie inca unde se vor opri.

Sin din cauza ca accizele la carburanti au crescut de la 1 ianuarie 2011, soferii vor plati si pana la 6 lei pe un litru de benzina.

Acciza pentru benzina fara plumb este de la 1 ianuarie cu 15 euro pe tona, respectiv de la 452 de euro/1.000 litri la 467 euro/1.000 de litri.

Pentru motorina, accizele au urcat cu 11 euro pe tona, de la 347 de euro/1.000 de litri la 358 euro/1.000 de litri.

Preturile la carburanti ar putea creste cu 5 bani pe litru, iar unele sortimente de combustibili vor costa peste 6 lei. Majorarea pretului carburantilor atrage dupa sine si cresterea preturilor tuturor produselor.

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) a solicitat stoparea cresterii pretului la carburanti, spunand ca scumpirea repetata a carburantilor afecteaza grav industria transporturilor rutiere si economia din Romania.

Potrivit UNTRR, in ultimul an, pretul carburantului in Romania a crescut cu peste 30%. Asta, in conditiile in care romanii realizeaza unele dintre cele mai mici castiguri din Uniunea Europeana si de pe intreg Batranul Continent.

Sursa: Capital

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90