Donaris 930 x 122

daniel constantin

8.000.000.000 DE EURO PENTRU FERMIERI!

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunțat principalele direcții politice, obiectivele și prioritățile Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.

Citiți și: Ajutor de minimum 500 de lei de la stat!

Potrivit acestuia, noul Program de Dezvoltare Rurală va pune la dispoziția fermierilor 8 miliarde de euro. Fermierii vor beneficia de 13 măsuri de susținere a activității. “Unul dintre domeniile principale pentru care PNDR 2014-2020 acordă o atenţie deosebită este cel al competitivităţii sectorului agricol”, a declarat ministrul Agriculturii. “Totodată, trebuie să avem ȋn vedere că dezvoltarea spaţiului rural ȋnseamnă mai mult decȃt sprijinirea sectorului agricol, importante fiind, deopotrivă, investiţiile ȋn activităţi non-agricole, reȋnnoirea generaţiilor la sate și accesul populaţiei la serviciile de bază, toate acestea ȋn strȃnsă legătură cu protecţia şi conservarea mediului”, a mai spus Daniel Constantin.

Potrivit unui comunicat la Ministerului Agriculturii, pentru a crește competitivitatea sectorului agricol au fost propuse măsuri care vizează creșterea investiţiilor, modernizarea fermelor, procesarea şi infrastructura. Pentru gestionarea durabilă a resurselor naturale şi combaterea schimbărilor climatice, PNDR 2014-2020 cuprinde măsuri pentru conservarea biodiversității, pentru prevenirea eroziunii solului și pentru ameliorarea gestionării apelor. De asemenea, noul PNDR include în priorități dezvoltarea economică în zonele rurale prin reducerea sărăciei și promovarea incluziunii sociale.

Citiți și: Se dau bani de la stat! Câte 100 de euro de hectar!

La începutul anului 2014 procesul de informare și de comunicare privind noul PNDR 2014-2020 va continua prin organizarea a 7 conferinţe regionale şi o conferinţă naţională.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90