New Profesional Consult 930 x 122

    Stalpi_Telemetrie01

    A crescut numarul de autorizatii de construire la Pitesti

    Desi sectorul imobiliar si cel al constructiilor au inregistrat un puternic regres din cauza crizei economice si financiare, sunt indicatori care par sa contrazica existenta unor probleme. Un astfel de indicator este cel al numarului de autorizatii si certificate de urbanism emise de autoritatile locale.

    Daca privim cifrele, in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, am putea spune ca sectorul constructiilor pare sa isi revina. In realitate, insa, nu a crescut decat numarul de autorizatii pentru lucrari de mica anvergura.

    Conform datelor furnizate de Primaria Pitesti, numarul autorizatiilor de construire emise de la inceputul anului si pana acum a crescut cu 4% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Lucrarile de anvergura pot fi numarate insa pe degetele de la o mana, „grosul” fiind asigurat de lucrari marunte cum ar fi reparatii, racorduri, modificari interioare si construirea de balcoane.

    Totusi, Primaria a inregistrat la inceputul anului si un record. Este vorba de incasarea unei sume de 200 000 de lei pentru autorizarea construirii unui hotel pe Calea Bucuresti. Este cea mai mare suma incasata pentru emiterea unei autorizatii de construire in acest an. Autoritatile locale spera ca sectorul constructiilor sa isi revina cat mai rapid pentru a pune in miscare o macar o parte din economie, mai ales ca sezonul constructiilor a inceput.

     {loadposition inside}

     

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90