930 x122 grota rece

    Protest_greva_dacia

    A doua zi de proteste la Dacia!

    Salariaţii SC Automobile Dacia Renault continuă şi astăzi protestele. Acţiunile spontane au fost începute ieri, oamenii fiind nemulţumiţi atât de condiţiile de lucru, cât şi de prevederile salariale din contractul colectiv de muncă. Liderii sindicatului Automobile Dacia, Nicolae Pavelescu şi Ion Iordache, au fost ieri dimineaţă la negocieri cu conducerea Uzinei din Mioveni, privind noul contract colectiv de muncă, dar încă nu s-a ajuns la niciun acord.

    Aşa se face că cei doi lideri le-au comunicat salariaţilor rezultatele de până acum ale negocierilor, iar oamenii au decis să continue acţiunea de protest. Faţă de ieri, salariaţii nu au mai avut voie să se apropie de gard (protestul este în interior), iar numărul participanţilor este mai mic.

    Conducerea Dacia a anunţat că acţiunea de protest este ilegală şi că oamenii nu vor fi plătiţi pentru orele pe care le-au petrecut în curtea întreprinderii pentru a-şi cere drepturile pe care le cred de cuviinţă.

    Finalizarea negocierilor pentru contractul colectiv de muncă ar putea să se producă de abia în aprilie, după cum estimează unele surse din cadrul conducerii Uzinei de la Mioveni.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90