930×122 CAPRA 5

    roibuoltchim

    Actiunile Oltchim au crescut

    Oltchim Ramnicu Valcea, compania care a preluat petrochimia de la Pitesti si de care se leaga sperantele de relansare a activitatii acesteia din urma, are parte de vesti bune de la Bursa. Este vorba de cresterea valorii actiunilor combinatului. Cu toate acestea, problemele firmei valcene sunt, din pacate pentru petrochimia pitesteana, destul de mari.

    In conditiile in care se vorbeste tot mai mult de o iminenta inchidere a rafinariei de la Arpechim, iata ca pentru platforma industriala din sudul Pitestiului vin si vesti mai bune. Mai precis, pentru una din firmele importante care activeaza aici, respectiv petrochimia preluata la finele anului 2009 de catre Oltchim Ramnicu Valcea.

    Astfel, actiunile combinatului Oltchim Ramnicu Valcea s-au apreciat in prima parte a sedintei bursiere de la finalul saptamanii cu 15%. In acest fel, societatea are o capitalizare de 69.976.867,03 de lei.

    Constantin Roibu, seful Oltchim, a spus in dese randuri ca reluarea activitatii la petrochimia de la Pitesti va conduce catre obtinerea de profit pentru Oltchim, dar iata ca repornirea este blocata de o serie de disfunctionalitati legate de asigurarea finantarii necesare.

    Oltchim incearca sa obtina un credit bancar pentru a putea reporni petrochimia, iar aprecierea actiunilor sale la Bursa nu este decat de natura sa ajute in acest demers. Se loveste insa de o opozitie puternica din partea unui actionar minoritar german, PCC SE, care doreste sa achizitioneze pachetul majoritar de actiuni. Si cum PCC SE a atacat constant Oltchim din cauza preluarii petrochimiei de la Pitesti, nu este foarte greu de intuit ce soarta ar avea firma de pe platforma Arpechim care de mai bine de un an are instalatiile oprite…

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90