EcoMoto 930×122

uzina-dacia-sectia-asambl

Dacia, cea mai mare scădere a afacerilor din 1999!

„Automobile Dacia” a avut anul trecut afaceri de 2,85 de miliarde de euro, în scădere cu 8% faţă de anul precedent. Şi profitul companiei a înregistrat, de asemenea, o scădere importantă.

Potrivit unui raport al companiei, aceasta este cea mai mare scădere a afacerilor la uzina din Mioveni de la preluarea de către Renault în 1999! Profitul companiei a scăzut anul trecut cu 4%, la 62 de milioane de euro, în timp ce cheltuielile cu personalul au crescut în 2012 cu aproape 1%, la 203,5 milioane de euro. Ponderea cheltuielilor cu personalul din totalul cheltuielilor a fost anul trecut de 7,3%, în creştere de la 6,6% în 2011.

Anul 2012 a marcat cea mai puternică scădere a cifrei de afaceri „Dacia” de la preluarea companiei de către francezi, aproape 250 de milioane de euro evaporându-se din businessul companiei, acum „ameninţată“ nu doar de alţi constructori care au lansat modele low-cost, ci şi de uzina „Renault” din Tanger (Maroc), principalul său concurent în materie de competitivitate şi costuri scăzute de producţie.
Sursa: www.zf.ro

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90