930 x122 grota rece

    arpechim_turnuri

    Află ce propunere are un deputat de Argeș pentru privatizarea Oltchim și Arpechim!

    Chestorul Camerei Deputaţilor, social-democratul Mircea Drăghici, a avut astăzi o întrevedere cu noul ministru al Economiei, Andrei Gerea, pe tema evoluţiei de la Oltchim şi a modalităţii de privatizare a companiei vâlcene în sistem integrat cu Arpechim.

    MIRCEA_DRAGHICI_SEDIUL_PSD_ARGES_2Cu această ocazie, administratorii judiciari ai societăţii Oltchim au prezentat și evoluția financiară a companiei. În intervenția sa, deputatul de Argeș i-a sugerat ministrului să demareze o serie de invitații prin intermediul ambasadelor la București ale țărilor cu tradiție în domeniu pentru privatizarea strategică a Oltchimului. În acest fel, opinează Drăghici, ar crește șansele ca posibilele companii interesate să fie investitori cu adevărat serioși, pentru a evita un nou eșec al privatizării. „Mergând pe modelul premierului Victor Ponta, care prin vizita sa în SUA încearcă să deschidă canale nu doar politice și diplomatice, ci și economice, i-am propus ministrului Economiei să facă cunoscută prin intermediul ambasadelor intenția statului de privatizare a companiei strategice Oltchim. În acest fel, făcându-se invitații pe canale oficiale, potențialii investitori vor avea și girul, chiar dacă nescris, al statului din care provin că sunt companii serioase, reducând riscul ca la masa privatizării să mai stea investitori cu intenții imobiliare sau de afaceri cu fier vechi”, precizează deputatul de Argeș.

    Mircea Drăghici a făcut această propunere la întâlnirea pe care noul ministru al Economiei, deputatul PNL de Pitești Andrei Gerea, a avut-o azi la minister pe tema privatizării Oltchimului și Arpechimului. La întâlnire au participat oficiali și parlamentari din Argeș și Vâlcea, reprezentanți ai conducerii și ai salariaților din cele două unități, precum și administratorii judiciari și administratorul special de la Oltchim.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90