930 x122 grota rece

Arges

AFLĂ CE ȘI CÂT EXPORTĂ ȘI IMPORTĂ ARGEȘUL!

Februarie 2014 este cea mai recentă lună în privința căreia există date oficiale centralizate referitoare la exporturile și importurile operate în județul Argeș.

Citiți și: A nins în Argeș!

„Dacia”, motorul exporturilor

Potrivit Direcției de Statistică, în a doua lună a acestui an exporturile realizate de firmele din Argeș au însumat 414.800.000 de euro. Comparativ cu februarie anul trecut, valoarea exporturilor a fost mai mică cu 8, 8%. Cea mai mare parte a exporturilor, aproape 65%, au reprezentat-o produsele din secțiunea mijloace de transport. Mai pe înțelesul tuturor, uzina „Automobile Dacia” din Mioveni a fost „fruncea”. Scăderea față de februarie 2013 se explică prin reducerea cifrei de export în special la produse minerale, animale vii și produse animale, produse ale industriei chimice, dar și la Dacii.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Importurile au crescut

De cealaltă parte, în februarie anul acesta importurile au totalizat 295.600.000 de euro, cu 3, 6% peste nivelul din februarie 2013. Cea mai mare pondere în importuri, peste 38%, a fost deținută de produsele din secțiunea mașini, aparate și echipamente electrice, aparate de înregistrat sau de reprodus sunetele și imaginile (adică eloctracasnice, televizoare sau combine muzicale). Creșterea față de februarie 2013 se explică prin nivelul superior la mai toate secțiunile, dar în special la produse vegetale și animale vii și produse animale.

Excedent comercial mai mic

Prin urmare, Argeșul a înregistrat excedent comercial și în a doua lună a anului curent. Cu alte cuvinte, exporturile au depășit importurile. Problema este că excedentul a înregistrat o diminuare semnificativă comparativ cu februarie 2013. Astfel, excedentul comercial din februarie anul acesta, de 119.200.000 de euro, a fost cu 50.500.000 de euro (un minus de aproape 30%) mai mic față de nivelul de acum un an. (Foto: „Automobile Dacia”)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90