930×122 CAPRA 5

Proca_Berevoiesti

Amenzi si dosare penale pentru admnistratorul SC Com Euroextract DC SRL Godeni si primarul Proca

Ca urmare a ordinul emis de prefectul Gheorghe Davidescu, o comisie mixtă a realizat un control la SC Com Euroextract DC SRL Godeni, firmă care exploata, de ceva timp, deşi nu avea decât licenţă de explorare, cărbune pe raza localităţii Godeni şi, ulterior, în Berevoieşti.

Ca urmare a neregulilor găsite, au fost aplicate amenzi de zeci de mii de lei, iar administratorul societăţii s-a ales cu dosar penal. Şi primarul din Berevoieşti a fost amendat şi împotriva s-a s-a început întocmirea unui dosar penal pentru abuz în funcţie, după ce a ajutat conducerea societăţii să facă activităţile de exploatare.

Firma a exploatat lignit fără avizul Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale. Mai mult, conform prefectului, prin exploatarea necorespunzătoarea societatea a pus în pericol resursa de apă a satului Godeni. Prin neamenajarea corespunzătoare a haldei de steril, a antrenat o alunecare de teren ce poate genera consecinţe deosebit de grave. Această situaţie se regăseşte şi la Berevoieşti, locul unde societatea intenţiona să exploateze cărbune, zona fiind situată pe un deal instabil, la baza acestuia şi pe coamă fiind amplasate 20 de gospodării. „ Pentru comiterea faptelor, administratorului societăţii i s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă. Societatea a încălcat şi alte prevederi legale în domeniul legislaţiei mediului, fondului funciar, fiscală şi autorizării construcţiilor. Pentru toate acestea a primit sancţiuni în cunatum de aproape 77.000 lei”, a afirmat prefectul. Primarul comunei Berevoieşti, Gigi Fănel Proca, a fost şi el sancţionat cu amendă în cuantum de 2000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii Construcţiilor, iar pentru eliberarea unui certificat de urbanism nul de drept i s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru abuz în serviciu

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90