NOR CURIER 930X122

anaf

ANAF, MĂSURĂ IMPORTANTĂ PENTRU ANGAJATORI

Modificarea vectorului fiscal pentru persoanele fizice și juridice care au calitatea de angajatori sau care sunt asimilate acestora va fi făcută de adminstrațiile fiscale centrale competente, prin înscrierea contribuției asigurătorie pentru muncă. Angajatorii, cu alte cuvinte, nu mai trebuie să depună la Fisc declarația de mențiuni.

Citiți și: Atenționare de la ANAF! Este un nou tip de impozit

Informația ne este furnizată de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș.

Potrivit sursei citate, ANAF a luat această măsură “pentru a veni în sprijinul contribuabililor și pentru a evita aglomerația la ghișee, având în vedere termenul scurt de depunere a declarației de mențiuni.”

Citiți și: O firmă a dat un „tun” de peste un milion de euro! Anchetatorii au intrat pe fir

Ordinul președintelui ANAF care reglementează această măsură a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 1027, de pe data de 27 decembrie 2017.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș amintește că începând de la 1 ianuarie 2018 contribuțiile sociale obligatorii sunt următoarele:

-contribuţia de asigurări sociale datorată de persoanele fizice care obţin venituri din salarii sau asimilate salariilor, iar în cazul persoanelor fizice şi juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, numai pentru condiții deosebite de muncă sau pentru condiții speciale de muncă, după caz;

-contribuţia de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice care obțin venituri din salarii sau asimilate salariilor;

-contribuția asigurătorie pentru muncă datorată de persoanele fizice și juridice care au calitatea de angajatori sau care sunt asimilate acestora.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3