930×122 CAPRA 5

    uzina_dacia1

    Angajații de la Dacia au reluat lucrul!

    Greva spontană de la „Automobile Dacia” a încetat. Administrația și sindicatul au revenit la masa negocierilor, anunță conducerea uzinei din Mioveni.

    „Conducerea Dacia și Sindicatul Autoturisme Dacia (SAD) au convenit, joi, 21 martie, să continue negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă (CCM) doar în condițiile reluării lucrului și revenirii la o desfășurare normală a producției. De asemenea, părțile au mai agreat să continue dialogul doar în cadrul comisiei de negociere, în conformitate cu prevederile legale.

    Protestul spontan ilegal declanşat miercuri, 20 martie, la Uzina Vehicule Dacia a continuat joi dimineaţă. Câteva sute de angajaţi au refuzat să intre la lucru, fără a indica, însă, cu exactitate care sunt revendicările lor. În jurul orei 16.00, angajații au încheiat protestul și au reluat lucrul. Atât conducerea Dacia, cât şi sindicatul reprezentativ la nivelul companiei şi-au manifestat intenţia de a reveni la masa negocierilor. Salariații care au părăsit posturile de lucru în datele de 20 și 21 martie nu vor fi plătiți pentru timpul cât au absentat nemotivat din postul de lucru. De asemenea, conducerea Dacia va demara procedurile legale în vederea sancționării angajaților care au încălcat prevederile CCM și ale Regulamentului intern prin absentarea de la locul de muncă. O altă măsură avută în vedere de conducerea Dacia este tragerea la răspundere materială a celor care sunt răspunzători de prejudiciile cauzate de întreruperea ilegală a activităţii.

    Sindicatul a fost notificat miercuri că protestul este ilegal. În răspunsul scris remis miercuri conducerii Dacia, SAD s-a desolidarizat de participanții la greva spontană și a confirmat că protestul este ilegal”, precizează conducerea de la „Automobile Dacia”.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90