EcoMoto 930×122

    dacia-sandero-uzina

    Angajaţii de la Dacia, peste cei din Maroc la salarii

    Angajaţii Dacia de la Piteşti se pot considera deja ca făcând parte dintr-o altă categorie, dacă este să se raporteze la veniturile colegilor lor de firmă din Maroc, acolo unde a fost deja deschisă o fabrică Renault-Nissan. Statistica arată că angajaţii de la Dacia din Mioveni câştigă de două ori mai mult decât cei din Maroc.

    Conform Ziarului Financiar, salariul mediu al unui angajat din uzina Renault-Nissan din Maroc, care va produce şi modelul Dacia Lodgy, se va situa în jurul pragului de 250 de euro, potrivit directorului de comunicare Renault, Florence de Goldfien.

    Prin comparaţie, salariul mediu al unui angajat din uzinele Dacia din România ajunge la 2.000 de lei (circa 500 de euro), venitul mediu putând urca înspre 800 de euro, dacă se adaugă sporurile şi plata orelor suplimentare, creşterea din ultimii patru ani fiind de 70%.

    20% dintre angajaţii uzinei de la Tanger vor fi femei, potrivit estimărilor penru anul 2015. Considerentele religioase îngreunează accesul femeilor din Maroc în piaţa muncii, media naţională a angajaţilor de sex feminin fiind de 10%.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3