930 x122 grota rece

uzina_dacia

Angajatii Dacia au adus profit

Compania dacia – Renault raporteaza rezultate financiare foarte bune pentru anul 2009, urmand ca in 2010 sa se inregistreze si o premiera. Este vorba de plata unor dividende catre actionari, lucru care nu s-a mai intamplat de la preluarea fabricii de la Mioveni de catre compania franceza Renault.

 

Conform datelor furnizate de Dacia, fiecare angajat al companie a adus anul trecut un profit de 4 200 de euro. De asemenea, fiecare angajat a produs, in medie, 23 de masini!  

 

In aceste conditii, nu este de mirare ca, pentru prima data de la preluarea de catre Renault, Dacia va acorda dividende de 37 de milioane de euro actionarilor. Cei mai importanti actionari ai Renault sunt statul francez si grupul Nissan France.

Automobile Dacia a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de 2,1 miliarde de euro, in crestere cu 2,4% fata de 2008, in timp ce profitul inregistrat de companie s-a redus de la 60 de milioane de euro la 54,3 milioane de euro.

Raportat la numarul de angajati, Dacia a reusit in 2009 cresterea cifrei de afaceri, insa profitabilitatea s-a redus la 4.276 euro/angajat, egal cu pretul de achizitie al unui Logan cu echiparea de baza si cu doua prime de casare incluse. 

2009 a fost si anul in care vanzarile producatorului au depasit pragul de 300.000 de automobile, 85% fiind exportate. Uzina de la Mioveni a lucrat anul trecut mai mult la comanda, precum marii producatori auto europeni. 

Sursa: zf.ro

  

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3