NOR CURIER 930X122

    oltchim

    Apare Oltchim II?

    Situaţia dificilă a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea şi a petrochimiei piteştene şi-ar putea găsi salvarea prin reorganizarea într-o formă inedită. Avocatul Gheorghe Piperea, reprezentantul administratorului special al combinatului, spune că Oltchim ar putea fi reorganizat sub forma unei societăţi noi, Oltchim 2.

    Aceasta ar urma să preia activele funcţionale, inclusiv contractele de muncă, în timp ce activele nefuncţionale şi datoriile, dar şi problemele juridice să rămână în vechiul Oltchim, pentru a fi lichidat.

    ”Recomandăm constituirea unui Oltchim 2, care să preia activele funcţionale de la Oltchim, inclusiv contractele de muncă cu salariaţii, rămânând în Oltchimul de lichidat active nefuncţionale, datoriile şi problemele juridice, acţiunile în anulare a contractelor din 2009 – 2011”, declară Gheorghe Piperea, conform Capital.

    ”Este necesară reorganizarea, dar ca etapă preliminară privatizării cu un investitor important pe această piaţă. A vinde Oltchim aşa cum este el, cu legătura indisolubilă cu Arpechim, înseamnă a face afacerea cu un actor din domeniul chimic sau petrochimic care poate aduce materia primă necesară şi poate să distribuie din procesări”, adaugă Piperea.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90