New Profesional Consult 930 x 122

    hartaarges

    Argesul, fara „lipici” la turisti

    Vin din ce in ce mai putini turisti in judetul Arges. De vina poate ca sunt si vremurile de criza pe care le traversam, dar trebuie sa recunoastem ca din punct de vedere al infrastructurii rutiere si de turism judetul Arges sta foarte prost.

    Conform datelor furnizate de Directia de Statistica Arges, in luna septembrie s-au inregistrat in acest an 83.400 de sosiri de turisti in judetul nostru. Se constata ca numarul lor este cu 7,3% mai mic decat anul trecut in aceeasi luna.

    85,3% (71.100 de sosiri) apartin turistilor romani si 14,7% (12.300 de sosiri) apartin turistilor straini. Unitatile de cazare turistica care au inregistrat cel mai mare numar de sosiri au fost hotelurile (53,1% din total), la polul opus situandu-se casutele turistice care au atras doar 0,1% din totalul turistilor sositi.

    Pe zone turistice, cele mai multe sosiri au fost inregistrate in unitatile din zona montana (au inregistrat 42,3% din totalul sosirilor) si in unitatile din orasul resedinta de judet (39,8%). Au fost preferate unitatile de 3 stele (43,5% din total) si in unitatile de 2 stele (40,4%).

    Cei mai multi turistii straini inregistrati in structurile de cazare turistica (87,0%) au provenit din tarile situate in Europa. Din totalul turistilor straini, pe primele locuri, dupa tara de provenienta, s-au situat turistii din Franta (19,5%), urmati de cei din Germania (17,2%) si de cei din Italia (10,1%).

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90