930×122 CAPRA 5

    tva

    Argesul, pe 10 la incasari de TVA

    Argesul a ajuns pe locul 10 in topul judetelor dupa incasarile din TVA. Judetul Arges a luat locul in acest top unui judet din Moldova, si anume Iasi.

     

    Conform datelor furnizate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, judetul Arges se afla pe locul 10 in tara din punct de vedere al incasarilor din taxa pe valoarea adaugata (TVA).

    Argesul a generat incasari din TVA in valoare totala de 175,1 milioane de lei in primul semestru al anului in curs, fiind devansat insa de unitati administrativ teritoriale precum Bucuresti (3.183 de milioane de lei), Constanta (828 de milioane de lei), Ilfov (604 milioane de lei), Cluj (348 de milioane de lei) sau Bihor (179 de milioane de lei). Judetul Iasi a iesit din top, de pe locul zece, cedand locul judetului Arges.

    La polul opus se afla judetene Calarasi (minus 2,2 milioane de lei), Telorman (13,6 milioane de lei) si Caras-Severin (16,5 milioane de lei).

    Este vorba de sume nete. TVA reprezinta principala sursa de finantare a bugetului de stat si a doua resursa la nivelul bugetului consolidat, dupa contributiile sociale. In cautarea unor surse suplimentare la buget, Finantele au majorat in acest an TVA cu cinci puncte procentuale, la 24%, mizand pe un plus de 1,4 miliarde de lei.

    In ciuda crizei economice, veniturile la bugetul statului in Arges sunt consistente. Conform declaratiei directorului Finantelor Publice, Dorin Falca, gradul de incasare a obligatiilor fiscale in Arges este de 95% in prima parte a anului, in special datorita cresterii bazei de impozitare. Paradoxal, sute de firme din judet si-au pus lacat pe usa din cauza masurilor neinspirate ale Guvernului Emil Boc…

     

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3