930×122 CAPRA 5

gogu_prefect

Arpechim, ultimul drum

Statul român va prelua Arpechim Piteşti, negocierile cu grupul austriac OMV Petrom intrând deja în linie dreaptă. Chiar dacă încă nu se cunosc condiţiile tranzacţiei, grupul de lucru de la nivelul ministerului Economiei va ajunge la o înţelegere cu actualii patroni ai platformei petrochimice până la finele acestei luni.

Astfel, se preconizează că până la finele lunii martie sau cel mai târziu în aprilie, în funcţie de starea în care se află instalaţiile, activitatea la Arpechim Piteşti va fi reluată. Strategia statului român este de a reîncepe activitatea, de a numi un management privat, urmând ca Arpechim să fie privatizat la pachet cu Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Reluarea activităţii la Arpechim presupune, aşa cum a afirmat prefectul judeţului Argeş, Gheorghe Davidescu, că toţi angajaţii care sunt necesari în punctele de lucru, fie că sunt acum în şomaj tehnic sau disponibilizaţi, vor fi rechemaţi pe platformă.

În vara anului trecut, OMV solicita 300 milioane euro statului român pentru Arpechim Piteşti.

Oltchim a achiziţionat de la OMV petrochimia de la Arpechim pentru 13 milioane de euro.

De fapt, nu se va realiza nicio preluare. Arpechim va fi scoasa la privatizare la pachet cu Oltchim, iar cei care vor sa cumpere compania valceana vor putea negocia direct cu OMV- Petrom si cumpararea Arpechim daca doresc rafinaria pitesteana.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90