Donaris 930 x 122

    finante_publice

    Atentie la formularul 112 online!

    Formularul 112 va putea fi depus doar online incepand cu luna iulie 2011. Angajatorii care nu vor proceda astfel risca sa primeasca amenzi usturatoare si sa fie declarati si inactivi, ceea ce le-ar afecta grav afacerile. Noile prevederi sunt deja batute in cuie, fiind publicate in Monitorul Oficial.

    Astfel, in mai putin de o luna, Fiscul nu va mai primi decat varianta online a declaratiei unice, care trebuie depusa lunar de catre toti angajatorii din Romania. Totusi, nici macar jumatate dintre contribuabilii din Arges nu si-au procurat inca certificate digitale calificate, fara de care depunerea actelor oficiale la institutiile statului nu este posibila.

    Formularul 112 privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta persoanelor asigurate a fost introdus de la inceputul acestui an si a inlocuit cu o singura declaratie la Fisc trei drumuri: la administratia financiara, Casa de Pensii si Casa de Sanatate. Si declaratiile aferente lunii iunie, care au ca termen 25 iulie, vor trebui depuse pe internet, desi a existat o derogare pentru primele 6 luni ale anului.

    Semnatura electronica se elibereaza pentru o persoana fizica, aceasta avand posibilitatea sa reprezinte la Fisc un numar nelimitat de societati. Furnizorii se pregatesc sa acopere circa 30.000-35.000 de cereri de semnaturi digitale.

    De cand o persoana se adreseaza unui furnizor si pana cand Fiscul inroleaza certificatul digital in sistem trec intre opt si zece zile. Astfel, cei care renunta mai greu la ghiseu trebuie sa demareze obtinerea semnaturii digitale pana cel tarziu pe 14 iulie. Dispozitivul costa aproximativ 60 de euro la emitere, dupa care se reinnoieste anual cu aproximativ 37 de euro.

    Amenzile pentru cei ce nu depun formularul in format electronic vor fi de la 500 lei pana la 1.000 de lei, in cazul persoanelor fizice, si de la 1.000 la 5.000 de lei pentru companii.

    Sursa: Capital

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90