930 x122 grota rece

anaf

Atenție! Obligație fiscală nouă!

Atenție! Obligație fiscală nouă!

Citiți și: Atenționare de la ANAF! Este un nou tip de impozit

O nouă obligativitate a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2023 pentru proprietarii de locuințe!

Începând cu luna ianuarie a anului 2023, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) îi obligă pe proprietarii de locuințe care-și închiriază proprietățile să înscrie contractul de închiriere la Fisc.

Citiți și: Schimbare importantă pe piața chiriilor

Această măsură apare la la punctul 50 al Ordonanței de Guvern nr. 16 din 15 iulie 2022 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative și alte măsuri financiar-fiscale.

Legea prevede sancțiuni extrem de aspre pentru cei care nu fac contracte de închiriere și nu le declară la Fisc, respectiv închisoarea de la doi la opt ani și interzicerea unor drepturi sau amendă penală.

Individualizarea pedepsei se realizează în funcție de valoarea prejudiciului, precum și de momentul și condițiile în care acesta este acoperit.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Daniel spune:

    Nu avem nici o obligație față de nimeni deoarece nu am semnat nici un contract cu nici o instituție a statului. Tot ce am cumpărat cu banii noștri munciți din greu e al nostru si nu trebuie sa mai plătim nimic. Oricum nu se face nimic cu banii noștri.

  • R spune:

    Ai dreptate ,Daniel, dar greșeală este a noastră . De 33 de ani am votat să ne conducă HEI și ne conduc după sloganul; nimic pentru prostii care am votat și totul pentru faimoșii aleși.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3