New Profesional Consult 930 x 122

lei-ron-bani

Au scăzut restanţele la creditele în lei

Argeşenii au probleme mari în a plăti ratele la creditele în euro şi franci elveţieni pe care le-au contractat înainte de izbucnirea crizei. Devalorizarea leului i-a dus pe mulţi în pragul depresiei, căci au intrat deja sute de persoane în proceduri de executare silită.

Valoarea totală a restanţelor argeşenilor la bănci a scăzut în martie 2011 faţă de februarie, dar este mult mai mare decât în martie 2011.

Conform datelor furnizate de Banca Naţională a României, scăderea per ansamblu a restanţelor se datorează în special reducerii ratelor restante la creditele în lei, de la 263 milioane în februarie la 254 milioane lei în martie.

Valoarea restanţelor în valută a scăzut în acelaşi interval de timp cu 2,5 milioane de lei, ajungând la 243,6 milioane de lei în martie.

Faţă de luna martie a anului trecut, însă, este dezastru: restanţele în lei au crescut cu 17 milioane de lei, iar cele în valută cu 69 de milioane de lei (în special din cauza devalorizării monedei naţionale în raport cu euro şi francul elveţian).

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3