New Profesional Consult 930 x 122

omv

Austriecii de la OMV pun la cale vânzarea acţiunilor Petrom

Austriecii de la OMV pun la cale vânzarea acţiunilor Petrom

Citiți și: Surpriză la stațiile de carburanți!

Directorul General al companiei austriece OMV, Rainer Seele, a discutat cu reprezentanţii fondului de investiţii Mubadala din Abu Dhabi – al doilea mare acţionar al OMV – despre o posibilă vânzare a Petrom, anunţă ziarul austriac Kurier, citat de economedia.ro și de adevarul.ro.

Ziariştii austrieci citează surse din industria petrolieră, fără să dea însă detalii despre o eventuală tranzacţie care să aibă în centru Petrom, compania românească în care OMV deţine pachetul majoritar de acţiuni.

Citiți și: Surpriză neplăcută la Petrom pentru șoferi

Reprezentanţii OMV nu au vrut să comenteze informaţiile despre posibile achiziţii sau vânzări.

Principalii acţionari ai grupului petrolier austriac OMV sunt holdingul OBAG, care gestionează participaţiile statului la marile companii din Austria (31,5% din acţiunile grupului) şi Mubadala Investment Company, fondul suveran de investiţii din Abu Dhabi (24,9%).

Discuţiile lui Seele cu reprezentanţii fondului din Abu Dhabi vin pe fondul discuţiilor despre succesiunea sa la şefia OMV. Seele (60 de ani) este CEO al OMV din 2015, după ce anterior a condus compania germană Wintershall. El este şi preşedintele Camerei de Comerţ Germano-Ruse şi un mare suporter al colaborării economice cu Rusia. De altfel, OMV este una dintre companiile care fac parte din consorţiul Nord Stream 2.

Acţionarii OMV Petrom sunt OMV Aktiengesellschaft cu 51,05% dintre acţiuni, statul român cu 20,64% dintre titluri, Fondul Proprietatea cu aproape 7% şi persoane fizice şi juridice cu 21,35%.

Sursa: Adevărul.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90