930 x122 grota rece

2090242-mediafax-foto-andreea-balaurea

Autoritățile locale au decis:Taxă Zero pentru desfacerea căsătoriei

Deși s-a tot vehiculat că și Primăria Pitești va institui o taxă pentru desfacerea căsătoriilor, acest lucru nu se va întâmpla. Asigurări în acest sens am primit din partea secretarului Municipiului Pitești, Iosiv Cerbureanu.

Dacă s-ar stabili o astfel de taxă, ea va fi ilegală, a precizat secretarul Cerbureanu, arătând că discuțiile pe această temă nu se vor concretiza cu introducerea unui astfel de bir. Divorţul la primărie rămâne astfel gratis şi durează 30 de zile. Trebuie doar să completezi o cerere şi o „declaraţie de stăruinţă”. Condiţiile pentru un divorţ administrativ sunt ca ambii soţi să fie de acord cu desfacerea căsătoriei, să se înţeleagă asupra numelui pe care îl vor purta ulterior, să nu aibă copii minori şi niciunul dintre soţi să nu fie pus sub interdicţie.

Nici pentru încheierea căsătoriei civile, la Pitești nu se plătește nimic la depunerea dosarului, deși se zvonea că ar exista unele intenții de acest gen.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3