930×122 CAPRA 5

autostrada

Autostrada spre Sibiu in trei ani? O gluma!

O analiză a Ziarului Financiar, relevă faptul că intenţia ministerului Transporturilor de a finaliza în doar trei ani a autostrăzii Sibiu-Piteşti, un tronson de 116 km care trece prin munţi este aproape imposibil de realizat.

În cel mai bun caz, susţin analiştii şi specialiştii chestionaţi de publicaţia de la centru, şansele de reuşită sunt de 60-70%, având în vedere experienţa locală de a construi tronsoane de 20-30 km la câmpie în 3-4 ani.

Coridorul IV paneuropean, care tranzitează România de la vest la est, de la Nădlac până la Constanţa, ar putea fi gata în 2016, potrivit celor mai recente estimări ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Atunci ar urma să fie gata şi tronsonul Sibiu – Piteşti, o autostradă de 116 km ce traversează munţii şi care până în urmă cu câteva săptămâni reprezenta marea necunoscută a Coridorului IV paneuropean.

Transporturile au renunţat la varianta parteneriatului public-privat şi vor să construiască această autostradă din fonduri europene din exerciţiul 2014-2020.

În contextul în care încercările anterioare ale Ministerului Transporturilor de a realiza autostrăzi în parteneriate public-privat sau în concesiune s-au soldat cu un eşec, soluţia aleasă de această dată, de a folosi fonduri europene pentru a construi autostrada Sibiu – Piteşti, este considerată cea mai potrivită. Autostrada Sibiu – Piteşti, cu o lungime de 116,6 kilometri şi o valoare estimată la circa 3,2 miliarde de euro, reprezintă o alternativă de traversare a munţilor la autostrada Comarnic – Braşov – Făgăraş.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90