930×122 CUMPANA 5

autostrada

Autostrada spre Sibiu: Liber la semnat contractul pentru tronsonul Curtea de Argeș – Tigveni!

Autostrada spre Sibiu: Liber la semnat contractul pentru tronsonul Curtea de Argeș – Tigveni!

Citiți și: Pitești. A intrat cu mașina într-un stâlp, la Podul Viilor

Compania de Autostrăzi ar trebui în următoarea perioadă să semneze contractul de circa 1,7 miliarde de lei pentru execuția celor 9,86 de kilometri de autostradă dintre Curtea de Argeș și Tigveni, parte a A1 Sibiu – Pitești, anunță Profit.ro.

Asta după ce contestația unei firme chineze a fost respinsă de CNSC, iar conform legislației modificate în vigoare autoritățile sunt obligate să semneze contractul dacă li se dă dreptate la CNSC sau la prima instanță.

Citiți și: Pitești: Apar primele chioșcuri moderne! O firmă deja ”se impune” pe piață

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins contestația depusă de o companie chineză împotriva câștigătorului desemnat pentru execuția tronsonului 4 (Tigveni – Curtea de Argeș) din Autostrada A1 Sibiu – Pitești. Dacă, până recent, în astfel de situații, Compania de Drumuri aștepta soluționarea eventualului apel la prima decizie, prin modificările la legislația pe achiziții publice adoptată în această vară, este obligatorie semnarea contractului după prima decizie”, a anunțat fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Autostrada A1 Curtea de Argeș – Tigveni, un proiect blocat într-o licitație fără sfârșit Licitația pentru Lotul 4 Curtea de Argeș – Tigveni trenează deja de doi ani. Nu mai puțin de 10 oferte au fost depuse tocmai în august 2019, dar evaluarea lor a durat o veșnicie, iar apoi câștigătorul anunțat a fost atacat prin contestații.

Ofertantul desemnat câștigător este firma S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L. cu prețul de 1.678.873.121,77 Lei fără TVA. Durata contractului este de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare și 44 luni perioada de execuție a lucrărilor, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 60 de luni. Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii Sibiu – Pitesti, Sectiunea 4: Tigveni – Curtea de Arges în lungime de 9,86 km.

Citește mai mult pe profit.ro.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

Donaris 570×90