Donaris 930 x 122

    bani

    Bancile, stapanul nostru…

    Bancile fac legea in Romania. Desi exista un proiect de lege menit sa ajute cetatenii care nu mai pot achita ratele la banci din motive obiective, lobby-ul facut de mediul bancar face ca proiectul sa fie blocat. Bancile sunt foarte interesate sa isi recupereze, fie si prin executare silita, si ultimii banuti prevazuti in contractele de creditare…

    Guvernul s-a angajat fata de Comisia Europeana sa blocheze proiectul legii insolvabilitatii personale din Parlament. Printr-un document special, Guvernul si-a asumat intrarea in vigoare a legii privind independenta autoritatilor de supraveghere din sectorul financiar nonbancar pana la finele lunii septembrie 2010, asigurarea capacitatii Bancii Nationale a Romaniei de a face fata provocarilor la adresa stabilitatii financiare, generate printre altele de presiunile asupra calitatii activelor, dar si consolidarea stabilitatii financiare „prin retinerea de la promovare” a unor initiative legislative.

    Se considera ca actualul proiect al legii insolvabilitatii personale „ar submina disciplina in materie de creditare”, de aici si impunerea blocarii sale. Potrivit proiectului, debitorul care cu buna credinta a cerut si a acceptat deschiderea procedurii insolventei va putea fi descarcat total sau partial de datoriile anterioare sau ulterioare deschiderii procedurii, daca bunurile sale sunt insuficiente pentru plata intregii mase credale si daca instanta i-a acordat beneficiul scuzabilitatii.

    Legea mai stabileste ca debitorul de buna credinta care, fie prin plan, fie prin plata anticipata, a acoperit un minimum de 75% din valoarea totala a creantelor acceptate in lista creditorilor, va beneficia de inchiderea anticipata a procedurii si de stergerea din toate registrele de publicitate si evidentele publice a consecintelor juridice ale insolventei.

    Sute de persoane din Arges sunt datoare la banci si nu mai pot rambursa creditele din cauza ca au ramas somere. Singura lor speranta era chiar actul normativ blocat de Guvern. Acum, singura solutie este executarea silita a rau-platnicilor.

     

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90