Donaris 930 x 122

    bani

    Bani europeni pentru IMM-uri

    Micii intreprinzatori pot solicita finantare europeana de pâna la 1,53 milioane de euro pentru un proiect de investitii mari. Sprijinul acordat prin acest program este de pâna la 70% din cheltuielile eligibile. Sunt finantate proiectele care vizeaza crearea unei noi unitati de productie.

    Printre activitatile care pot fi finantate se mai numara extinderea unei unitati existente pentru cresterea capacitatii de productie, modernizarea intreprinderii, inclusiv schimbari in procesul de productie al unei unitati existente (ex.: modernizare de instalatii, echipamente si instalatii inalt tehnologizate, automatizarea sau mecanizarea procesului de fabricatie, introducerea de noi tehnologii de productie), achizitionarea de software, brevete, licente, know-how sau solutii tehnice nebrevetate, precum si servicii de consultanta specifica si instruire specializata strict legata de activitatile de investitii specificate mai sus.

    Toate echipamentele si tehnologiile cofinantate prin fonduri nerambursabile si achizitionate prin proiect trebuie sa fie noi. Pentru intreprinderile mici se acorda finantare nerambursabila care acopera 60% din cheltuielile eligibile. Proiectul trebuie implementat in maximum un an de la data semnarii contractului de finantare pentru proiectele care nu implica lucrari de constructii si/sau modernizari si maximum doi ani de la data semnarii contractului de finantare pentru proiectele care implica lucrari de constructii si/sau modernizari.

    Sunt necesare urmatoarele documente: cererea de finantare, declaratia de eligibilitate (societatea trebuie sa nu se afle in insolventa si sa fie in situatia de a returna o alta finantare nerambursabila obtinuta anterior etc.), declaratia de angajament (solicitantul se obliga sa asigure cofinantarea si sa acopere cheltuielile neeligibile ale proiectului etc.), declaratia pe propria raspundere (ca societatea nu se afla in dificultate si nu a obtinut anterior finantare nerambursabila pentru activitatile pentru care solicita fonduri europene), declaratia privind incadrarea intreprinderii in categoria IMM, planul de afaceri, hotarârea AGA/CA de aprobare a proiectului si a tuturor cheltuielilor legate de proiect (in original), bilantul contabil.

    256.000 de euro este suma maxima care poate fi obtinuta pentru un proiect de investitii mici

    Sursa: Capital.ro

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90