930 x122 grota rece

bani

BANI PENTRU FIRMELE CARE ANGAJEAZĂ TINERI PÂNĂ ÎN 24 DE ANI

Firmele care angajează tineri cu vârste de până în 24 de ani vor primi 200 de euro şi 500 de lei lunar pentru fiecare angajat, timp de un an, dar au obligaţia să păstreze locul de muncă cel puţin 18 luni, prevede programul „Garanţia pentru tineret”, finanţat cu 470 de milioane de euro din bugetul UE 2014-2020.

Citiți și: Sute de firme, la pământ!

Programul, de care este estimat că vor beneficia 441.000 de tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, a fost lansat astăzi la Palatul Victoria de ministrul Muncii, Rovana Plumb, în prezenţa premierului Victor Ponta şi a vicepreşedintelui Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, comisar european pentru moneda euro şi dialog social.

„Întregul program este construit în trei trepte – consiliere, înregistrare şi angajare – şi presupune sprijin financiar şi îndrumare competentă pentru fiecare dintre cele trei etape, plecând de la finanţarea uceniciei şi a stagiilor pentru viitorii angajaţi și mergând până la finanţarea prin prime de mobilitate şi prime de instalare, dar şi subvenţii acordate angajatorului. De asemenea, sunt alocate fonduri pentru dezvoltarea de start-up-uri prin pachete integrate de până la 30.000 de euro pe persoană.”, a spus Rovana Plumb.

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

Potrivit programului, angajatorul care menţine locul de muncă mai mult de 18 luni va fi scutit de plata contribuţiei la şomaj pentru 24 de luni. În ceea ce priveşte cursurile de ucenicie, angajatorii vor primi lunar 250 de euro şi 300 de lei pentru o perioadă de 1-3 ani, iar pentru stadii de specializare, 300 de euro şi 750 de lei. (Sursa: mediafax.ro)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA