New Profesional Consult 930 x 122

facilitati

Beneficii pentru tinerii angajați și cei cu copii înscriși într-o unitate de învățământ

Beneficii pentru tinerii angajați și cei cu copii înscriși într-o unitate de învățământ

Citiți și: Permisul se va putea obține mai devreme!

Regimul deducerilor personale, acele sume de bani care se scad din baza impozabilă astfel încât cei cu venituri mici și care au, eventual, persoane în întreținere să plătească mai puțin impozit statului pe salariile lor, va fi radical schimbat din 2023.

Față de deducerea personală de bază, două categorii de angajați vor avea dreptul la o deducere suplimentară, care să facă impozitul dat statului și mai mic, anunță Avocatnet.ro.

Citiți și: Pitești. 12 tineri, amendați pentru că “se încălzeau” cu whisky pe domeniul public

Deducerea personală este acordată potrivit Codului fiscal celor care au persoane în întreținere și venituri relativ mici (dar se acordă și celor care nu au pe nimeni în întreținere dacă salariile sunt mici), reprezentând o sumă cu care se micșorează baza impozabilă la veniturile salariale pentru ca, în final, salariatul să nu mai plătească așa de mulți bani la stat.

Prin recenta OG nr. 16/2022, din ianuarie 2023, regimul actual al deducerilor personale va cunoaște o transformare: vor exista deduceri suplimentare.

Deducerea personală suplimentară se va acorda, începând cu veniturile lunii ianuarie 2023, astfel:

a) 15% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată pentru persoanele fizice cu vârsta de până la 26 de ani, care realizează venituri din salarii al căror nivel este până la 2.000 de lei peste nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată;

b) 100 de lei lunar pentru fiecare copil cu vârsta de până la 18 ani, dacă acesta este înscris într-o unitate de învăţământ, părintelui care realizează venituri din salarii, indiferent de nivelul acestora.

Practic, Guvernul a vrut să acorde o deducere suplimentară tinerilor angajați și celor care au minori înscriși la creșă, grădiniță sau la școală.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90