930×122 CAPRA 5

roibuoltchim

Bodyguard pentru seful petrochimiei Arpechim

Bodyguard pentru seful petrochimiei de la Pitesti? Tot ce este posibil, avand in vedere ca in ultima vreme se poarta un razboi la baioneta privind controlul societatii Oltchim care a preluat petrochimia de la Pitesti.

Grupul nemtesc Petro-Carbo-Chem (PPC), care detine un pachet de 12,2% din actiunile combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea, a solicitat includerea pe ordinea de zi a adunarii generale care va avea loc la finele acestui an a unui punct privind punerea la dispozitie a lui Constantin Roibu, directorul general al companiei, a unor servicii de paza si protectie in perioada in care acesta va detine functia de administrator al Oltchim.

Cererea este cu atat mai surprinzatoare cu cat acestia cer si revocarea din functia de administrator a lui Constantin Roibu cat si din functia de director general al companiei, in special din cauza faptului ca Roibu a fost cel care a insistat pentru preluarea petrochimiei de la Arpechim Pitesti. Ori, nemtii de la PCC s-au opus din rasputeri acestei tranzactii pe care au considerat-o a fi paguboasa din cauza instalatiilor vechi de la petrochimie.

Totodata, nemtii de la PCC vor ca actionarilor sa le fie prezentate de catre conducere doua variante de buget pe anul 2011 luand in calcul si varianta in care Oltchim va continua sa functioneze fara petrochimia Arpechim. Cererea vine in contextul in care Oltchim a reusit sa revina pe profit in ultimele luni chiar in lipsa integrarii activitatii cu petrochimia Arpechim.

Totusi, revizia la unitatea pitesteana a Oltchim este gata, instalatiile fiind gata sa fie repornite, Constantin Roibu cautand fonduri in acest sens.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3