NOR CURIER 930X122

    dacia-sandero-uzina

    Canibalism in relatia Renault – Dacia

    Orice parinte isi doreste ca odraslele sale sa aiba performante notabile, sa ajunga sa ii depaseasca din punct de vedere al realizarilor, al carierei, al vietii de familie. Nu stim insa daca acest principiu se aplica si in cazul Renault care isi vede „puiul” de la Colibasi, respectiv Uzina Dacia, depasind-o la multe capitole.

     

    In bransa, se vorbeste deja in termeni precum „canibalism” despre faptul ca vanzarile Dacia au depasit vanzarile Renault la modele similare. Asta, in ciuda faptului ca francezii care au preluat Dacia au afirmat sus si tare ca gama Logan este pentru o alta categorie de public si nu „canibalizeaza” produsele Renault. Rezultatele din anul 2010 spun insa cu totul altceva.

    Conform Money.ro, in 2010, modelul Logan comercializat sub marca Dacia s-a vandut in peste 97.100 de exemplare. Spre comparatie, celebrul Renault Symbol, unul dintre cele mai de accesibile modele ale francezilor cu cele mai mari vanzari alta data, a fost comercializat in putin peste 93.500 de exemplare.

    Alte 190.000 de exemplare de Logan au fost vandute sub brandul Renault, rezultand astfel ca vechiul Symbol a fost doborat la vanzari de Logan.

    Situatia este similara si in cazul Sandero. Anul trecut, potrivit datelor Renault, s-au vandut 146.000 de masini Sandero sub brandul Dacia. Sub brandul Renault, inca 154.000 de masini. Cifra este aproape egala cu rezultatul modelului Clio III, din aceeasi clasa cu Sandero. Pana la urma, s-ar putea spune, conteaza ce bani intra in firma. Iar din acest punct de vedere francezii se pot lauda ca au avut, per ansamblu, rezultate remarcabile in 2010. Nu degeaba vorbim la Dacia in prezent de o prima de Pasti de circa 800 de lei brut…

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90