NOR CURIER 930X122

    carne

    Carnea, următorul produs care ar putea avea TVA de 9%

    După pâine, carnea ar putea fi următorul produs alimentar în privința căruia taxa pe valoarea adăugată să fie redusă.

    Informația a fost furnizată astăzi de către ministrul Agriculturii, Daniel Constantin: „De succesul reducerii TVA la pâine depinde extinderea şi la alte produse. Următorul produs care cred că ar trebui să beneficieze urgent de scăderea TVA este sectorul cărnii”, a declarat ministrul.

    Amintim că Guvernul a decis să scadă TVA la pâine, de la 24% la 9%, măsura urmând să intre în vigoare la 1 septembrie. Guvernanții vor ca peste 9-12 luni de la aplicarea măsurii să evalueze efectele și să constate atunci dacă diminuarea taxei pe valoarea adăugată a fost sau nu benefică pentru economie. Dacă nu, Guvernul va reveni la TVA de 24% la pâine.

    Tot ministrul Agriculturii a precizat astăzi că, alături de pâine, TVA de 9% vor avea și alte produse de panificație, ca de pildă covrigii, cornurile și minibaghetele. Daniel Constantin a adăugat că, în schimb, produse precum cozonacul sau checul vor avea pe mai departe TVA de 24%.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90