New Profesional Consult 930 x 122

    bani_romanesti

    Cat mai castiga argesenii

    Castigul salarial mediu brut realizat in luna septembrie 2010 in Arges a fost de 1.763 lei, inregistrand o usoara scadere (-0,9%) fata de nivelul realizarilor salariale din luna august 2010. Raportat la realizarile inregistrate in aceeasi luna a anului precedent, dinamica castigului salarial mediu brut la nivelul judetului a fost pozitiva, cresterea totala de 5,0% fiind sustinuta de sectorul industrie si constructii (+9,8%).

    Celelalte sectoare economice au inregistrat scaderi, castigurile salariale medii brute inregistrate in agricultura, vanatoare si servicii anexe, silvicultura si pescuit reducandu-se cu 4,7%, iar cele din servicii cu 4,0%.

    In luna septembrie castigul salarial mediu net a fost de 1.283 lei, mai mic cu 4 lei (-0,3%) comparativ cu realizarile din luna august 2010. Diminuarea inregistrata la nivelul judetului a fost determinata de castigurile mai mici realizate in sectoarele servicii (-2,7%) si agricultura, vanatoare si servicii anexe, silvicultura si pescuit (-0,3%).

    Fata de luna corespunzatoare din anul 2009, castigul salarial mediu net a fost mai mare pe ansamblu cu 43 lei (+3,5%), urmare a castigurilor mai mari inregistrate in sectorul industrie si constructii (+7,8%).

    Castigul salarial mediu net inregistrat in celelalte sectoare economice a inregistrat scaderi in proportii diferite (-5,6% in agricultura, vanatoare si servicii anexe, silvicultura si pescuit si -4,9% in servicii).

    Scaderile castigului salarial mediu net fata de luna precedenta au fost cauzate de nerealizarile de productie ori incasarilor mai mici (functie de contracte), de intrarea in somaj tehnic si de dificultatile financiare din sectorul economic.

     

     

     

     

     

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90