930×122 POSADA 5

crestere

CÂT SE CÂȘTIGĂ LA DACIA

Administrația uzinei Automobile Dacia din Mioveni anunță și ea încheierea negocierilor cu sindicatul. Printr-un comunicat de presă, administrația se laudă cu salariile pe care le plătește angajaților. Sunt salarii pe care oamenii le merită cu vârf și îndesat.

Citiți și: Mioveni: Campanie de colectare gratuită a deșeurilor vegetale

„Vineri, 5 februarie 2016, Administraţia Automobile Dacia şi Sindicatul Autoturisme Dacia au încheiat negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă. Părțile au convenit creşterea cu 150 de lei (5%) a salariului de bază brut la nivel de operatori. În plus, toți angajaţii vor primi o primă pentru rezultatul anului 2015, în valoare de 1.430 de lei brut, acordată în luna mai.

Salariul operatorilor de la Dacia este de aproape 3 ori mai mare decât la sfârșitul anului 2007 și în 2015 a fost aproape dublu față de salariul mediu realizat la nivelul economiei naţionale. Muncitori din ţări precum Polonia, Slovacia şi Cehia au salarii medii realizate, la nivelul economiei, similare cu cele ale operatorilor de la Dacia.

Citiți și: Dacia plănuiește o nouă mare investiție

Salariul mediu brut realizat la sfârşitul anului 2015 a fost de 4.700 de lei, incluzând salariul de bază, vechime/sporuri, ore suplimentare şi prime.

În plus față de salariu, angajații beneficiază de prime de Paști, de Crăciun și de vacanță (care, în total, reprezintă încă un salariu mediu realizat pe an), masă caldă, bonuri de masă, tichete cadou, transport subvenționat, asigurare de sănătate, bilete de odihnă și tratament și alte ajutoare.”, se arată în comunicatul de presă al administrației de la Automobile Dacia.

Despre creșterea salariilor la Dacia, și aici: http://epitesti.ro/economic-3/cresteri-salariale-la-dacia/.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

SMART KIDS 570×90