New Profesional Consult 930 x 122

arpechim_ansamblu

Cat valoreaza Rafinaria Arpechim?

Pe 30 iunie 2011, la Rafinaria de pe platforma Arpechim a „descins” o comisie de la Ministerul Economiei formata din 20 de specialisti, inclusiv de la un institut de proiectari din capitala. Scopul vizitei la Pitesti a fost acela de a realiza o evaluare tehnica a activelor de la Rafinarie, in conditiile in care se pune problema cine o va prelua de la OMV Petrom.

Dupa cum se stie, OMV Petrom a anuntat ca va inchide definitiv Rafinaria de la Pitesti, considerand-o neprofitabila. Nu va mai mentine in functiune decat Rafinaria Petrobrazi din Prahova. In ceea ce priveste Rafinaria de la Pitesti, decizia a fost luata deoarece nu s-au gasit cumparatori viabili.

Statul a intrat pe fir, mai ales ca Oltchim Ramnicu Valcea – companie controlata de Ministerul Economiei – si-a manifestat intentia de a prelua Rafinaria, tocmai pentru a ajuta productia de la petrochimia pitesteana unde deja a pus in functiune unele instalatii.

Comisia a redactat un raport care va fi inaintat Ministerului Economiei si premierului Emil Boc si care va contine o serie de elemente legate de perspectivele Rafinariei care nu va mai fi mentinuta de OMV Petrom decat 6 luni, dupa care ar urma sa inceapa dezmembrari.

Conform raportului, OMV Petrom solicita pe Rafinarie 250 de milioane de euro. In plus, in instalatiile de la Rafinarie (rezervoare si conducte) s-ar afla in acest moment titei in valoare totala de 50 de milioane de euro. In ceea ce priveste functionarea instalatiilor, pentru aceasta ar fi nevoie de asigurarea unui capital de 90 de milioane de euro.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90