NOR CURIER 930X122

    bani_romanesti

    Câştiguri în creştere. Ce facem cu inflaţia?

    Dacă ne luăm după statisticieni, în luna iulie a anului curent câştigul salarial mediu brut realizat în judeţul Argeş a fost de 2.202 lei, în creştere cu 315 lei (+16,7%) faţă de nivelul realizărilor salariale din luna iunie 2012. Dacă punem în balanţă şi inflaţia, creşterea preţurilor în general, vedem că, de fapt, creşterea este „mâncată” de erodarea puterii de cumpărare.

    Statisticienii zic că industria şi construcţiile au înregistrat cele mai mari creşteri salariale (+34,9%), dar nu trebuie uitat că vine iarna şi în construcţii  cel puţin urmează restruscturări şi perioade de repaus, inclusiv de şomaj tehnic.

    Pe de altă parte, câştigul salarial mediu net realizat în luna iulie (ultima lună de referinţă statistică) a fost de 1.585 lei, mai mare cu 133 lei (+9,2%) decât realizările din luna iunie 2012.

    Creşterile câştigului salarial mediu net faţă de luna iunie 2012 s-au datorat acordării de prime ocazionale (inclusiv prime trimestriale, prime de vacanţă), sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete de masă), drepturi în natură ori realizării de producţii ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte).

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90