New Profesional Consult 930 x 122

    bani_romanesti

    Câștigurile salariale ale argeșenilor, sub media națională

    Câștigurile salariale ale argeșenilor au fost sub media națională și în iunie, cea mai recentă lună în privința căreia există date oficiale centralizate în acest sens.

    Potrivit Direcției Județene de Statistică, în iunie câștigul salarial mediu brut s-a ridicat în Argeș la 2.215 lei, cu 0, 2% mai mic decât media națională, iar netul la 1.597 de lei, cu 0, 6% sub media de la nivelul întregii țări. Amintim că în iunie câștigul salarial mediu net pe economie a fost de 1.606 lei.

    Comparativ cu luna mai, atât în valoare brută, cât și netă, câștigul salarial mediu al argeșenilor a fost în iunie mai redus cu peste 12%. Cea mai mare scădere, de mai bine de 17%, s-a înregistrat în industrie și construcții.

    Diminuarea a avut mai multe cauze: reducerea producției, încasări mai mici, angajări pe salarii de nimic și acordarea în luna mai, lucru care nu s-a mai repetat în iunie, de prime ocazionale sau de sume din profitul net.

    Vestea bună este că, cel puțin în termeni nominali, fără a lua în calcul inflația, câștigurile salariale din iunie 2013 le-au depășit pe cele din iunie anul trecut. Direcția Județeană de Statistică precizează că este vorba de un plus de peste 17% în valoare brută și de 10% în valoare netă.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90