930×122 CAPRA 5

    finante_publice

    Ce declaratii trebuie depuse pana marti, 27 decembrie

    Conform calendarului stabilit de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, contribuabilii trebuie sa depuna pana marti, 27 decembrie, anumite declaratii fiscale aferente operatiunilior desfasurate in luna noiembrie. In caz contrar, contribuabilii pot primi amenzi usturatoare.

    Iata ce trebuie facut:
    Depunerea Declaratiei privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de persoane fizice care desfasoara activitate in Romania si de persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania pentru luna precedenta (Formular 224) de catre persoanele fizice care obtin salarii din strainatate pentru activitati in Romania si persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania.

    Depunerea Declaratiei recapitulative privind livrarile / achizitiile /prestarile intracomunitare de bunuri pentru luna trecuta (Formular 390 VIES) de catre contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA conform art. 153 sau 1531 din Codul Fiscal.

    Depunerea Decontului de taxa pe valoarea adaugata (Formular 300) de catre persoanele impozabile inregistrate ca platitori de TVA conform art. 153 din Codul Fiscal. Lunar, trimestrial, semestrial, anual – dupa caz (vezi instructiunile de completare din formular).

    Depunerea Decontului special de taxa pe valoarea adaugata pentru luna precedenta (Formular 301) de catre persoanele mentionate in instructiunile de completare a formularului, pentru fiecare sectiune.

    Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (Formular 112) pentru luna precedenta de catre:

    persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori, precum si entitatile asimilate angajatorului, care au calitatea de platitori de venituri din activitati dependente.
    institutiile publice care calculeaza, retin, platesc si suporta contributii sociale obligatorii in numele asiguratului.

    De asemenea, contribuabilii mai au de indeplinit pana in 27 decembrie si urmatoarele obligatii fiscale:

    Plata taxei anuale pentru autorizatia de exploatare a jocurilor de noroc, aferenta trimestrului urmator, de catre organizatorii de jocuri de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si jocurile tip slot-machine.

    Plata impozitului pe reprezentanta, transa a II a, de catre persoanele juridice straine cu reprezentanta in Romania.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90