EcoMoto 930×122

    hartaarges

    Ce se mai importa in Arges

    Inainte de 1989, industria judetului era una relativ puternica si asigura aproape tot ce era nevoie. Acum, la 20 de ani de la Revolutia anticomunista, s-a ajuns ca in Arges sa se importe aproape orice. Nu mai mancam nici macar hrana prea multa produsa in judet sau in tara, asa ca ce sa mai vorbim de alte produse? Ce importa, insa, Argesul?

     

    Noroc cu productia de autovehicule, astfel echilibrandu-se balanta de plati, ba chiar inregistrandu-se excedent in Arges (exportam mai mult decat importam).

    Asadar, pe ce dam banii? Caci nu sunt deloc putini!
    Ei bine, importul de marfuri a totalizat in luna iulie 2010 (ultima pentru care exista date statistice disponibile) 253,9 milioane de euro, cu 5,6% mai mult decat luna precedenta si cu 41,9% mai mult decat in aceeasi luna a anului trecut.

     Banii s-au dus pe masini, aparate si echipamente electrice, aparate de inregistrat sau de reprodus sunetul si imaginile (unde s-a inregistrat o crestere a importurilor cu41,0%), pe mijloace de transport (crestere cu 26,3%), metale comune si articole din acestea (crestere de 11,2%) si materiale plastice, cauciuc, si articole din acestea (unde o fi Rolast?…).

    S-au importat in Arges si multe alimente (cu 20% mai mult ca anul trecut), si chiar produse din lemn, pluta si impletituri din nuiele! Intre timp, mesterii populari argeseni se chinuie sa supravietuiasca…

     

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90