Donaris 930 x 122

bani

Cetatenii nu mai vor sa auda de credite

Criza economica si financiara are darul de a-i speria teribil pe cetateni. Daca in 2008, cand economia „duduia”, creditele se dadeau si cu buletinul, acum s-a ajuns ca nimeni sa nu mai vrea sa auda de credite. O dovada in acest sens este si ultimul raport al unei companii de cercetare sociologica numita 360insights realizat la comanda Mediafax.

Conform studiului – pentru care a fost consultat si un esantion din Arges – unul dintre trei cetateni de la oras are de rambursat un imprumut si doar 5% dintre locuitorii din mediul urban vor sa ia un credit bancar in acest an.

A saptea editie a raportului anual de piata editat de Mediafax contine rezultatele unei cercetari referitoare la gradul de indatorare al romanilor si intentiile de contractare a unor credite. Studiul a fost realizat pentru Mediafax de firma de cercetare 360insights in perioada aprilie – mai 2010, in randul a 800 de persoane din mediul urban, femei si barbati, cu varste cuprinse intre 16 si 64 de ani.

Conform cercetarii, 34% dintre romanii din mediul urban detin individual o forma de credit. Cele mai raspandite sunt creditele bancare, in timp ce imprumuturile in magazine si cele de tip leasing au o penetrare mai scazuta.

In ceea ce priveste intentiile de contractare a unui credit, 89% dintre romani nu intentioneaza sa se indatoreze in acest an si numai 6% planuiesc sa ia un imprumut, sub forma de credit bancar (5%), leasing (2%) si/sau imprumut in magazin (2%).

Majoritatea celor care intentioneaza sa ia un imprumut spun ca vor opta pentru un credit bancar, cu scadenta de cinci-sase ani si o rata lunara de aproximativ 600 de lei.

{loadposition inside}

 

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90