930 x122 grota rece

CFR_MARFA

CFR Marfă, scoasă la privatizare. Urmează un nou jaf?

CFR Marfă a fost scoasă la privatizare. Ministerul Transporturilor a publicat astăzi anunțul pentru vânzarea a 51% din acțiunile companiei. Prețul de pornire al licitației este de aproape 798.000.000 de lei.

Oferta este valabilă 180 de zile, dar perioada poate fi prelungită în cazul în care în cele 180 de zile CFR Marfă nu va fi privatizată. Potențialilor cumpărători li se cere să aibă experienţă relevantă în transportul de marfă pe calea ferată, capabilităţi operaţionale și forță financiară pentru preluarea și dezvoltarea afacerii.

Având în vedere experiențele total neplăcute cu așa-zisele privatizări din ultimii 20 de ani, ne punem legitim întrebarea: va urma un nou jaf? Va fi și CFR Marfă pusă pe butuci ca alte și alte unități reprezentative ale fostei industrii românești? Amintim că Nicolae Văcăroiu, președintele Curții de Conturi a României, a declarat recent că nu mai puțin de 80% dintre privatizările făcute în țara noastră de 20 de ani încoace au fost eșecuri.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3