NOR CURIER 930X122

    piata

    Comertul cu amanuntul, in scadere

    Comertul cu amanuntul inregistreaza o accentuata tendinta de scadere pe fondul crizei economice si financiare. Consumul a scazut pe fondul masurilor luate de guvernanti privind reducerea salariilor bugetarilor si de majorare a TVA, ceea ce se reflecta atat in incasarile agentilor economici, cat si in cele de la bugetul de stat.

    Comerciantii din Arges resimt din plin criza economica, volumul vanzarilor fiind in continua scadere. Astfel, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a scazut cu 4,1% in semestrul I al anului 2010 comparativ cu semestrul I al anului 2009.

    Potrivit Directiei de Statistica, scaderea a fost cauzata de reducerea vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-6,1%) si a vanzarilor de produse nealimentare (-4,9%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 0,9%.

    In semestrul I al anului2010, comparativ cu semestrul I din 2009, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut, de asemenea, cu 5,1%, din cauza reducerii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun cu 7,0%, a vanzarilor de produse nealimentare cu 5,8% si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate cu 0,6%.

    {loadposition inside}

     

     

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90