930 x122 grota rece

lisa draxlmaier

CONCEDIERI MASIVE LA LISA DRAXLMAIER PITEŞTI

Concedieri masive la Lisa Draxlmaier Piteşti. Planurile companiei au fost aprobate de managementul Draxlmaier Group într-o şedinţă a Consiliului de Administrație și discutate cu reprezentanții Blocului Național Sindical și cu cei ai părţii sindicale din fabrica din Pitești.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Liderii sindicali au fost interesați în special de planurile de afaceri pentru locația Pitești. Aceste planuri includ intenția de restrângere a activității celei mai vechi fabrici Draxlmaier din România, care ar putea să afecteze aproximativ 800 de persoane. În prezent, în Pitești lucrează peste 5.500 de angajați Draxlmaier.

„În Pitești va fi continuată activitatea în Centrul de Dezvoltare Inginerie și IT, producția în cadrul celei mai noi companii, în timp ce prima companie înființată ar putea fi închisă. Investiția în regiune va continua prin susținerea sistemului de învățământ dual, precum și a programului de internship și a celui de predare de cursuri inițiate în cadrul Universității Pitești.”, transmite Draxlmaier Group.

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

Potrivit Draxlmaier Group, angajații companiei Lisa DLR Piteşti se află deja în șomaj tehnic de la finalul lunii februarie 2017, „din cauza reducerii comenzilor în cazul proiectelor gestionate de companie.”

”Situația este rezultatul unui cumul de factori: pe de-o parte, este vorba de reducerea firească a comenzilor în cazul produselor al cărui ciclu de viață se apropie de final, iar pe de altă parte unul dintre principalii clienți a decis să-și mute producția în Mexic.”, declară Bernd Schmitt, directorul general al Lisa Draxlmaier Autopart. Ambii factori, precizează administraţia companiei, contribuie la reducerea numărului de comenzi pentru Lisa și „deși au fost făcute demersuri pentru a se încerca asigurarea de noi proiecte, acest lucru nu a fost posibil”.

”Am luat act de decizia acționarului majoritar. Asta ne-a obligat să negociem și să găsim niște soluții, care înseamnă, pe termen scurt, un pachet de servicii suport și de asistență pentru lucrătorii care își vor pierde locurile de muncă, dar și despăgubiri financiare în conformitate cu prevederile contractului colectiv. Ne vom asista oamenii, îi vom sprijini pentru a-și putea găsi noi locuri de muncă.”, afirmă Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical.

„Angajații afectați ar urma să primească între 10 și 12 salarii compensatorii, în funcție de vechimea în cadrul companiei, și vor fi susținuți să se reintegreze cât mai repede pe piața muncii.”, informează Draxlmaier Group.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3