New Profesional Consult 930 x 122

    agricultura

    Condiţii dure pentru vânzarea terenurilor agricole!

    La Ministerul Agriculturii se lucrează la un proiect de act normativ care va reglementa piaţa funciară din România. Acesta va cuprinde o serie de prevederi fără precedent privind vânzarea de terenuri agricole.

    Este vorba de posibilitatea interzicerii achiziţionării de teren agricol de către persoanele fizice fără studii de specialitate şi fără experienţă în domeniu. De asemenea, proprietarii ar putea fi obligaţi să nu îşi vândă proprietatea timp de 10 ani.

    „Proiectul de act normativ privind reglementarea pieţei funciare din România este în curs de elaborare în cadrul Ministerului Agriculturii. Precizăm că în textul proiectului sunt prevederi care vor duce la evitarea apariţiei tranzacţiilor speculative cu terenuri”, aceasta este poziţia oficială a Ministerului Agriculturii.

    Proiectul apare în contextul în care a mai rămas o jumătate de an până când persoanele fizice străine vor putea cumpăra teren în România. În prezent, doar societăţile comerciale au această posibilitate.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3