EcoMoto 930×122

roibuoltchim

Constantin Roibu: „Functionarea petrochimiei de la Pitesti inseamna 50 de milioane de euro pe luna”

Industria argeseana este greu incercata in momentul de fata din cauza problemelor pe care le au atat Rafinaria, propusa de OMV pentru inchidere, cat si petrochimia. Ambele unitati de la Pitesti sunt in pericol. In ceea ce priveste petrochimia, au mai aparut si tensiuni legate de noul contract de munca incheiat cu Oltchim Ramnicu-Valcea, compania care a preluat unitatea pitesteana la debutul anului 2010. De atunci si pana acum, insa, in ciuda unei revizii de lunga durata si costisitoare, petrochimia este blocata din cauza lipsei de fonduri. Constantin Roibu, managerul general al Oltchim Ramnicu Valcea, ne-a declarat ca este preocupat de gasirea de fonduri si ca functionarea petrochimiei inseamna bani multi in fiecare luna…

„Din pacate, nu pot spune ca lucrurile se misca asa cum ne-am dori. Eu asta fac tot timpul: incerc sa fac rost de fonduri. Dar pe langa faptul ca trebuie sa convingem bancile sa ne dea bani, trebuie sa ne luptam si cu actionarul minoritar de la PCC SE care ne-a dat in judecata. Este foarte greu, avem nevoie de tot sprijinul pe care il putem primi”, ne-a declarat Roibu.

Ce inseamna, insa, resurse financiare pentru petrochimia pitesteana unde sunt circa 600 de salariati care asteapta sa fie repornite instalatiile? „Functionarea petrochimiei de la Pitesti este costisitoare. Ne costa pe luna cam 50 de milioane de euro cand va functiona. Este vorba de materii prime, de utilitati, de paza si alte cheltuieli inerente. Sunt convins insa ca este vorba de o investitie care merita”, ne-a mai spus Roibu.

PCC SE este o companie straina germano-poloneza care s-a opus constant preluarii petrochimiei de la Pitesti de catre Oltchim, considerand ca instalatiile acesteia sunt prea vechi si ar genera pierderi care aduce Oltchim in faliment.

In plus, PCC SE a contestat si un raport de evaluare al activelor de la Pitesti care sugerau ca ar fi vorba de o valoare de circa 80 de milioane de euro. Ministerul Economiei a anuntat ca doreste sa privatizeze Oltchim, iar PCC SE si-a anuntat, la randul sau, disponibilitatea de a participa la acest proces de privatizare.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90